Julekrydstogt på Donau

Kvartershuset har et meget begrænset antal pladser på denne til denne pris. Ønsker du at deltage skal du ved tilmeldingen betalte kr. 3.000 og senest den 8. august betale kr. 2.995.

Udover Kvartershusets medarbejder, vil der på hele turen være en dansk guide.

INKLUDERET I PRISEN
• Fly København-Wien t/r inkl. bagage
• Lufthavnstransfer t/r
• 4 overnatninger på det 4-stjernede skib MS Der Kleine Prinz i udvendig kahyt på hoveddæk
• Helpension ombord, starter med aftensmad dag 1 og slutter med morgenmad dag 5
• Udflugter ifølge program
• Dansk rejseleder
IKKE INKLUDERET I PRISEN
•Drikkevarer
•Drikkepenge til skibets personale €7 pr. personpr. dag
•Forsikringer
EVT. Tilkøb PR. PERSON
•All inclusive-drikkevarepakke kr. 675: Øl, vin i glas (mousserende, rosé, 2 slags rød og hvid), sodavand, juice og vand (også i kahytten og på udflugter), sort kaffe/te i baren, samt whisky, vodka, gin og rom (udvalgte mærker), udvalgte cocktails og Irish Coffee. Gælder fra 09.00-24.00.Ved køb skal alle på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.
•Enekahyt på hoveddæk kr. 2.000

Tid:
27. november - 1. december
Tilmeldingsfrist:
Torsdag d. 8. august 2019 kl. 12:00
Pris:
5995 kr. (depositum 3000)
Tillæg for egen kahyt: 2000 kr.
Sted:
Anker Jørgensens Plads 3

Når du tilmelder dig, skal du have en afbestillings- og rejseforsikring. 

Til alle vores ture bedes I møde op 10 minutter før afgang, da vi tager afsted til tiden.

Betal depositum HER.
Betal restbeløb HER.
Infomøde afholdes 4 uger før.

Tilmelding i receptionen Anker Jørgensens Plads 3, på telefon 71 99 29 45 eller på NemTilmeld

Julemarkeder i Wien, Budapest og Bratislava
Oplev smukke jule-pyntede byer og stemningsfulde julemarkeder langs Donau. Vi flyver fra København til Wien, hvor vores krydstogt tager sin begyndelse. Herfra går turen til skønne Budapest og hyggelige Bratislava.
I Wien skal vi naturligvis opleve en række af byens skønne julemarkeder - og man kan ikke undgå at komme i julestemning når man slentrer rundt blandt de mange boder, som bugner af julesnaps og lækre østrigske julespecialiteter. Vi tager også på by-rundtur med bus, hvor vi ser en række af byens vigtigste seværdigheder og kan nyde den imponerende arkitektur, som kendetegner byen.
Fra Wien sejler vi ad Donau mod Budapest i Ungarn, hvor vi også starter med en by-rundtur med bus, så vi får et godt indtryk af byen og får set de vigtigste seværdigheder. I Budapest skal vi både på fødevaremarked i den smukke gamle markedshal, og til traditionelt julemarked i byens hjerte, hvor der naturligvis også er mulighed for at shoppe i gågadens flot jule-pyntede butikker.
I Slovakiets hyggelige lille hovedstad Bratislava foregår vores by-rundtur med et lille tog. Her i byen breder julestemningen sig fra byens største plads, hvor det hyggelige julemarked holder til. Tag også en slentretur i den charmerende gamle bydel.
Vi sejler med det flotte ny-renoverede skib Der Kleine Prinz, som er den perfekte ramme om vores hyggelige julerejse på Donau. Vi har helpension ombord og bliver forkælet med en righoldig morgenbuffet, lækre frokoster og elegante middage. Om aftenen er der livemusik og anden underholdning i baren.

Rejseplan
Dag 1
Efter ankomsten til Wien skal vi ud og opleve nogle af Wiens mange smukke julemarkeder. Vi starter på Rådhuspladsen, som op til jul omdannes til et helt juleeventyr. Over 150 boder falbyder julepynt, kunsthåndværk, lækre delikatesser, julegodter og kager samt duftende glühwein. Et mindre, men lige så hyggeligt julemarked finder vi på Maria-Theresien-Platz, hvor markedet ligger i stemningsfulde omgivelser mellem mellem kunstmuseet og naturhistorisk museum. På julemarkederne er der rig lejlighed til at spise frokost ved de mange boder med lune lækkerier. Efter besøget på julemarkederne kører vi til skibet, som ligger i bekvem nærhed af centrum ved Handelskai. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter og mødes til en velkomstdrink og bliver præsenteret for kaptajnen og hans besætning. Vi spiser en lækker velkomstmiddag i skibets restaurant.
Efter middagen ombord er der mod tillæg mulighed for at opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser i et af byens smukke koncerthuse. Der optrædes med værker af Mozart og Strauss. Orkestret suppleres af indslag fra operasangere og balletdansere. I pausen serveres et glas mousserende vin eller et glas juice. Efter koncerten kører vi gennem Wien by night, hvor vi kan nyde synet af de smukt oplyste bygninger.
Dag 2
Efter den lækre morgenbuffet på skibet tager vi på byrundtur med bus i Wien. På denne panoramatur kommer vi forbi en række af den smukke østrigske hovedstads vigtigste seværdigheder og flotte bygninger. Herefter besøger vi Freyung, hvor man har holdt julemarkeder helt tilbage til 1772. Her finder man blandt andet julepynt i glas, keramik og meget andet. Få skridt derfra findes endnu et julemarked, nemlig Am Hof, som også er kendt for kunsthåndværk. Efter formiddagens oplevelser kører vi tilbage til skibet, som serverer en lækker 3-retters
frokost mens vi påbegynder sejladsen mod Budapest. Men tusmørket sænker sig er der vinsmagning i baren. Vi spiser middag ombord, hvorefter der er danseopvisning i baren.
Dag 3
Vi ankommer til Budapest om morgenen. Efter morgenmaden tager vi på byrundtur med bus i Budapest. Turen bringer os blandt andet forbi Setfans-kirken, operaen, Helte-pladsen, Fiskerbastionen og Gellertbakken. Turen slutter ved den store markedshal fra slutningen af det 19. århundrede. Her kildres sanserne af dufte og farver når vi besøger det store marked, som bugner af ungarske delikatesser og julespecialiteter. Her er paprika og hvidløg på snor, pølser, salami, lufttørret skinke, sødtduftende bagværk og naturligvis ungarsk vin og brændevin. Benyt lejligheden til at smage på Ungarn og måske få en lille spiselig souvenir med hjem. Efter markedsbesøget kører vi tilbage til skibet og spiser frokost. Om eftermiddagen skal vi besøge det store julemarked på Vörösmarty-pladsen, hvor over hundrede træhytter falbyder ungarske julespecialiteter, kunsthåndværk og julestads efter ungarsk tradition. Mens vi spiser middag ombord sejler skibet nordpå igen med kurs mod Bratislava.
Dag 4
Vi spiser morgenmad og nyder en afslappet formiddag ombord. Undervejs passerer vi gennem den store sluse Gabcikovo, hvor forskellen i vandstand er omkring 20 meter. Efter frokost ombord ankommer vi til Slovakiets hyggelige hovedstad, hvor vi tager på sightseeingtur med det lille bytog. Vi kører op til den højtbeliggende middelalderborgen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og helt til Østrig og Ungarn. Herefter går vi gennem den gamle bydels charmerende gader. Afsluttende er der tid på egen hånd i centrum til at shoppe og nyde julestemningen. Julemarkedet på byens største plads bugner boderne af glaspynt, træ- og lædervarer, håndflettede kurve,
strikvarer med mere. Skulle de liflige dufte få sulten til at melde sig kan man benytte lejligheden til at smage på slovakiske delikatesser såsom gåselever, kartoffelpandekager, kartoffelfladbrød og meget andet. Tilbage på skibet skal vi om aftenen nyde en festlig aften med kaptajnens gallamiddag mens vi påbegynder sejladsen tilbage til Wien.
Dag 5
Vi er tilbage i Wien. Efter morgenmaden forlader vi vores kahytter, men bagagen kan opbevares på skibet. Besøg julemarkederne igen, tag på shopping i byens butikker eller besøg et af de spændende museer, som byen har at byde
på. Senere er der transfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til København.