Administrationen

 Borgbjergsvej 52 st.

2450 København SV

Telefon: 33 22 57 88

 

Åbningstider:

Mandag til torsdag fra 10-15,

onsdag til 17 ved aftale,

fredag lukket.

 

 

 

 

 

 

 

          KVARTERSHUSETS AKTIVITETER 2013

 

 

 

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Kvartershusets administration har dagligt åbent fra kl. 10 – 15, fredag er der lukket.
Vores telefonnr. er 33 22 57 88. Skulle du have brug for os på andre tidspunkter, er det
muligt at ringe og aftale en tid udenfor administrationens åbningstid. Det kunne eksempelvis være, hvis du vil leje vores lokale.
Kvartershuset har forskellige adresser hovedsageligt foregår vores faste hold aktiviteter i vores store lokale i Gustav Bangsgade 28, 1. Vores motionsrum ligger på Borgbjergsvej 38st. Seniorklubben og Kvarterhusets administration ligger på Borgbjergsvej 52. Kvartershytten ligger i P. Knudsens gade 39A lige overfor ældre bebyggelsen Engholm Nord og endelig kolonihaven på Spontinisvej 32.
For de faste holdaktiviteter gælder det, at der skal være mindst 10 personer tilmeldt, for at holdet kan oprettes. Tilmeldingen til disse aktiviteter skal være i december måned for sæsonen jan – juni 2013.
Alle tilmeldinger til aktiviteterne foregår på Borgbjergsvej 52.

Kvartershusets faste aktiviteter er alle vores holdaktiviteter samt vores bankospil. Årets faste aktiviteter er opdelt i halvårlige sæsoner, hvis ikke andet er beskrevet.
Sæsonen opstarter igen efter jul og nytår den 14. januar 2013 til 21. juni 2013

Kørselsordning: Hvis du sidder derhjemme og har svært ved at komme ud, kan du ringe og få en kørselsordning med Kvarterhusets seniorklub

  

BANKO


Kvartershuset afholder to bankospil om ugen onsdage og torsdage.
Dørene åbnes altid en time før spillene begynder. I det nye år starter bankospillene op igen onsdag den 16.januar og torsdag den 17.januar 2013.

Tider og dage forløber som følgende:

 

·         Banko for alle onsdag kl. 19:00

·      Banko torsdag kl. 13:00

·      Alle bankospil foregår i Kvartershusets lokaler Gustav Bangsgade 28, 1 salanko torsdag kl. 13:00

 

ÆLDREGYMNASTIK


Vi tager nu hul på endnu en sæson gymnastik for ældre, og det har indtil videre været en stor succes. Man skal ikke være nogen gymnast for at deltage, men blot have lyst til at røre sig og møde nye mennesker.
Vil din krop ikke som du vil? Daler din funktionsevne? Er det svært at klare hverdagens gøremål?
Så kunne du overveje at melde dig til Kvartershusets ældregymnastik. Her får du ikke blot mulighed for at rette op på din ydeevne, men du får også mulighed for socialt samvær.
      

Ældregymnastikken afholdes hver mandag:

  • Hold 1 starter kl. 09:30 – 11:00
  • Hold 2 starter kl. 11:00 – 12:30
  • Hold 3 oprettes ved behov

 

 

Der er sæsonstart mandag den 14. januar 2013.
Tilmeldingen skal ske i Kvartershusets seniormødested Borgbjergsvej 52, 2450 København og prisen er kr. 280,- pr. sæson. Sæsonen er 1/2 årlig.
Undervisningen foregår i Kvartershusets lokaler Gustav Bangs Gade 28, 1 sal.

 

STOLEGYMNASTIK i KVARTERSHUSET

 

Man skal ikke være nogen gymnast for at deltage, blot have lyst til at røre sig lidt og møde nye mennesker.
Kvartershusets stolegymnastik foregår i Kvartershuset hver mandag kl. 14 -15.15.,
Hvis du vil vide mere, er du meget velkommen til at kontakte Karen Levin Nielsen for tilmelding.

 

Der er sæsonstart mandag den 14.januar 2013. kl. 14 – 15.15. Tilmelding skal ske hos Kvartershuset Borgbjergsvej 52, 2450 København SV, og prisen er kr. 150,- pr. sæson, som er halvårligt

 

STOLEGYMNASTIK ENGHOLM SYD


Rører du dig for lidt? Og Mangler du energi? Eller har du bare lyst til en aktiv morgen?

Så burde du overveje at melde dig til Kvartershusets stolegymnastik, hvor du får mulighed for at rette op på din krop. Man skal ikke være nogen gymnast for at deltage, blot have lyst til at røre sig lidt og møde nye mennesker.
Kvartershusets stolegymnastik foregår i Engholmen syd hver onsdag kl. 11:00. Hvis du vil vide mere, er du meget velkommen til at kontakte Karen Levin Nielsen for tilmelding.

Der er sæsonstart onsdag den 16.januar 2013.
Tilmeldingen skal ske hos Kvartershuset Borgbjergsvej 52,
2450 København, og prisen er kr. 150,- pr. sæson, som er halvårligt.
Undervisningen foregår i Engholm Syd

 

YOGA

 

Yoga er et 5000 år gammelt træningssystem for krop og sind og er et unikt redskab til at lære sine ressourcer og kvaliteter at kende, så man fokuserer og derved bedre kan føre dem ud i livet. I yoga inddrages kroppens intelligens, og derved opnår man en helhed. Den unikke kropsbevidsthed som yoga giver, gør at man kan reagere sundt på kroppens signaler, og derved kan man forebygge en række skavanker. Yoga virker på én gang afstressende og vitaliserende. Den er desuden styrkende og smidiggørende samt dybt regenererende. Skavanker som dårlig ryg, spændingshovedpine, fordøjelses- og søvnproblemer forebygges og afhjælpes ved regelmæssig træning. Den enkeltes energi og modstandskraft øges. Mentalt vil man desuden opleve et bedre kendskab til sig selv og sine ressourcer samt en større oplevelse af indre ro.

Holdet starter op den 14.januar 2013,  og oprettes kun ved 12 deltager.
Undervisninger foregår hver mandag kl. 17.00 i Kvarterhusets lokaler i Gustav Bangs Gade 28, 1.

Pris for sæsonen kr. 280.00 som er halvårligt.

 

RYTMEDANS/ZUMBA

 

Vi fortsætter vores Zumba hold, som er for alle. Holdet starter mandag den 14. januar kl. 12:30 – 14:00 og undervisningen foregår i Kvartershusets lokaler på Gustav Bangs Gade 28, 1.

Zumba indeholder rytmer fra bl.a. salsa, cumbia-, samba og merengue m.fl.-, og er en effektiv og sjov træning med super energi og glad musik. Med Zumba kan alle lære at danse, få pulsen op og opleve Zumbas optimistiske og smittende ånd! Og alle i alderen 4 – 80 år kan være med, så du kan også klare det med succes.

Er du usikker på, om Zumba er noget for dig, så kom op og vær med i en time, og se om du bliver bidt af det, ligesom så mange andre er blevet det. Netop fordi alle kan være med, er Zumba den mest voksende dansebaserede fitnessform i USA, og der undervises i dag i Zumba Fitness i 80 lande.

 

Det koster kr. 150,- halvårligt, tilmelding er nødvendig og foregår i Kvartershuset Borgbjergsvej 52, 2450 København

 

 

TAI CHI

 

Tai Chi er en gammel kinesisk gymnastikform. Det er en træningsform, hvor alle kan deltage og få rørt musklerne og trænet balancen. Bevægelserne i Tai Chi er langsomme, rytmiske og graciøse.
Tai Chi styrker helbredet hos unge som gamle - stærke som svage. Regelmæssig Tai Chi-træning gør sindet klart og opmærksomt - og kroppen let og smidig.

Tai Chi forbedrer blodkredsløbet, styrker nervesystemet og immunforsvaret – Og virker derved som forebyggende medicin. Tai Chi forøger det frie flow af energi i dit legeme – og balancen mellem de fysiske, emotionelle, mentale og spirituelle elementer i dig bliver harmoniske.

Udover øvelserne hygger vi os og har det sjovt så kom og vær med. Holdet starter op igen efter jul og Nytår den 15.januar 2013. kl. 09:30 – 11:00, Pris kr. 280,- halvårligt.

Tilmeldingen skal ske hos Kvartershuset Borgbjergsvej 52, 2450 København, og undervisningen foregår i

Kvartershusets lokaler Gustav Bangs Gade 28, 1. sal.

 

 

LINE DANCE

 

Vi udbyder hver tirsdag fra den 15. januar kl. 11:45 – 13:00 Line dance og hyggeligt samvær. Her har du ikke brug for en dansepartner, for her danser vi alle sammen. Der er sæsonstart den 15. januar, og prisen er kr. 150,- for en halvårlig sæson. Tilmeldingen skal ske hos Kvartershuset Borgbjergsvej 52

2450 København. Undervisningen foregår i Kvartershusets lokaler på Gustav Bangs Gade 28, 1.


 

ÅBENT HUS MED INTERNET FOR BEGYNDER OG ØVEDE

 

Har man først lært at bruge internettet, er der mange ting, der kan lette ens hverdag. Skal du handle stort ind og fylde køleskabet, eller skal du bruge blanketter fra kommunen som kan downloades eller skal man betale regninger? så er internettet en mulighed. Man er også begyndt at tale om, at man via nettet skal kunne henvende sig til sin læge, så der er mange gode grunde til at lære mere til internettet. Skal du have hjælp til at bruge internettet, har vi bemanding på maskinerne 1 time hver dag: mandag til torsdag kl. 10:30 – 11:30. Sted: Borgbjergsvej 52, Seniorklubben.

 

 

KVARTERSHUSETS KOR SØGER DELTAGER

 

Hver fredag er der mulighed for at være en del af Sydhavnens bedste kor og ikke mindst være sammen med andre, der også synes, det er sjovt og hyggeligt at synge sammen. Pianist og korleder Nikolaj Skaaning vil stå for undervisningen, så kom og syng med hver fredag fra kl. 10:00 -12:00.
Prisen for dette er kr. 280,- pr. sæson, som er halvårligt. Koret starter efter jul den 18. januar 2013 og undervisningen foregår som hovedregel i Kvartershusets lokaler på Gustav Bangs Gade 28, 1. Tilmeldingen skal ske hos Kvartershuset Borgbjergsvej 52

2450 København

Hver fredag fra kl. 10 – 12.

 

 

VANDGYMNASTIK

 

Vi vil gerne fortsætte med at benytte vandkulturhus, som ligger lige ved Valby idrætspark. Vi udbyder et vandgymnastikhold fra onsdag den 16. januar hvor vi mødes i varmvands bassinet kl. 08.15.
Er man fyldt 65, kan man købe et årskort til kr. 320, som giver adgang til alle badene. Det eneste man skal huske, er den første gang at have et billede med, så udfærdiger vandkulturhuset årskortet, som også kan bruges uden for Kvartershusets undervisning.

Tilmelding Borgbjergsvej 52, pris kr.100.00.

 

 

FISKETURE

 

Efter vores succes med fisketurene, planlægger vi nu at arrangere 4 nye fisketure fra april til september 2013.
Er der gemt en lille fisker i dig, eller har du bare lyst til at prøve kræfter med fiskeri så kom og vær med alle er velkomne. Alle turene bliver med Kastrup ll fra Dragør Havn og varer fra kl. 08:00 – 15:00, mødested sker på Borgbjergsvej 52 kl. 07.15.
Hver tur kommer til at koste kr.250,- pr. person, og eget fiskeudstyr skal medbringes. Fisketurene kommer til at ligge på nedenstående dage, og tilmelding er en nødvendighed, og skal ske i Kvartershuset Borgbjergsvej 52:

 

 

·         Fredag 19/04-2013

 

·         Fredag 24/05-2013

 

·         Fredag 23/08-2013

 

·         Fredag 27/09-2013

 


REJSER  indland

 

 

Tag med Kvartershuset på påskeferie, på Comwell Sønderborg fra 29.marts – 3.april 2013

 

Comwell Sønderborg er byens eneste 4-stjernede hotel. Hotellet ligger direkte på stranden overfor Sønderborg Slot med udsigt over Flensborg Fjord og Alssund. Comwell Sønderborg ligger tæt på en række seværdigheder og ikke langt fra den Tyske grænse. Hvor vi også påtænker vi skal over i de dage vi eri Sønderborg. Turen starter med at vi mødes på Borgbjergsvej 52 den 29.marts kl. 10 hvor vi kører i mod det Sønder jyske. Program for turen vil blive udleveret inden afrejse.. Hurtig tilmelding nødvendig på grund af begrænset antal pladser. Ved tilmelding betales et depositum på kr. 1000 og der lukkes for tilmeldinger den 1.marts

 

Turen inkluderer:

5 overnatninger i dobbeltværelse, 5 gange morgenbuffet , 5 gange middage samt transport til og fra Sønderborg samt transport på turene. Pris kr. 2.575.

 

***************************************************************

Tag med i Kvartershuset på Klinten

Sydhavnen/Kgs. Enghave vi udbyder igen i år aktiv seniorferie i skønne omgivelser, i samarbejde med Klinten i Rødvig på Stevns. Der vil være masser af aktiviteter i ugens løb.

Klinten ligger i det lille fiskerleje i Rødvig på Stevns, med storslået udsigt over Fakse Bugt og Stevns Klint og direkte adgang til stranden. Området byder på masser af aktiviteter og udflugtsmål, ligesom der på Klinten er rig mulighed for leg og afslapning både ude og inde.

Perioder:

uge 26:

uge 31:

Rammeprogram:

Der vil blive udarbejdet, et program der kan hentes i Kvartershuset’sadministration fra den 15. juni

 

Turen inkluderer:


Alle måltider - morgenmad, frokost og aftensmad – samt 5 overnatninger er inkluderet i prisen. Der er alle dage kaffe, te, ”ad libitum”. Drikkevarer til måltiderne, udover isvand og mælkeprodukter, er for egen regning. Pris Voksne kr. 2875.-


***************************************************************

Tag med Kvartershuset i sommerhus

Kvartershuset vil fortsætte med aktiviteten fra sidste sommer. Kvartershuset har nu i nogle år udbudt ferier både i udland og indland, og vi har igennem tiderne også lovet, at mennesker ikke skal ekskluderes på grund af deres økonomi. Vi er opmærksomme på, at priserne på vores rejseaktiviteter kan være en stor mundfuld for enlige på folkepension, og at det ikke er muligt at få tilskud til udlandsrejser for at nedbringe prisen.

Så nu tilbyder vi at tage i Sommerhus med Kvartershuset i Odsherred. Vi har plads til 6 personer pr. gang, og vi kører fra Borgbjergsvej 52, mandag kl. 10:00 og forventer at være hjemme igen fredag kl. 13:00.

Vi har valgt at følgende uger: uge 24* uge 32 * uge 33 * uge 34* uge 35*.

 

Alternativt tilbud:

Hvis der er nogen der er interesseret i selv at gå sammen og være i sommerhuset vil det være muligt på et andet tidspunkt. Det vil også være muligt at være der i længere tid end de 5 dage. Kvarterhuset sender i dette tilfælde ikke en frivillig med, men kan god sørge for transporten til sommerhuset. Dette vil være muligt i perioden 1. maj – 30. september 2013.

 

Turen inkluderer:

Transport frem og tilbage til sommerhuset. Transport på turene (Der er arrangeret ture hver dag) måltider, mælk, vand og kaffe som indtages i sommerhuset. Spises der andre steder end i sommerhuset er dette for egen regning.

For at kunne holde en rimelig pris, er det nødvendigt at alle hjælper til og deltager i de forskellige huslige opgaver. Der vil være en medarbejder eller frivillig med på hele turen. Pris kr. 950.00. Tilmeldingsfrist er senest 14 dage før afrejse.

 

 

 

KVARTERSHUSETS GLOBETROTTE KLUB NYHED!!!

Efter flere opfordringer om arrangement af rejser til bl.a Cuba eller Dansk Vestindien m.v. har Kvarterhuset startet denne nye aktivitet.
Vi påtænker at mødes i april for at se hvor mange der kan være interesseret i enten Cuba eller Dansk Vestindien. Hvis interessen er stor vil vi begynde at arbejde med hvilken af de nævnte turen der vil være mulighed for at gennemføre. Når den beslutning er taget, planlægger vi en møderække hvor vi vil beskæftige os med den destination som vi har valg og fælleskab planlægge hvad vi gerne vil opleve på turen. Vi forventer først at turen skal gennemføres i februar 2014. Man kan flyve direkte fra Kastrup til Dansk Vestindien på ca. 9 timer og til Cuba vil der være et fly skift hvorefter flytiden også vil være ca. 9 timer. Vi vil først kunne opgive prisen på turen når vi ved hvor vi skal hen, og hvor mange der deltager.

Vi starter med et introduktionsmøde den 23. april kl. 12.30 tilmelding på Borgbjergsvej 52.

 

REJSER udland

MALTA:

Kvartershuset tilbyder i perioden den 10.maj til 17. maj 2013 tur til Sliema . Vi skal bo på Bayview Hotel & Apartments , et 3- stjernet hotel med en fremragende beliggenhed.
Sliema strandpromenade er inden for gåafstand og dette gælder også for Sliema indkøbscenter. Sliema er meget populær for sin promenade, shopping, caféer, barer og stenede strande.

Bayview Hotel & Apartments tilbyder forskellige faciliteter såsom udendørs swimmingpool med børnebassin, indendørs pool, fitnessrum, sauna, pool bar, Spa kinesisk parlor, Frisør & Nail Technician, Indisk A La 'Carte Restaurant, Kinesisk A La' Carte Restaurant, Continental Buffet Restaurant, legeplads, spillehal, bar & internet cafe 'åbnet 24-timer i døgnet.

Vi skal flyve fra Kastrup med Norwegian DY 3530 kl. 06.00 og skal mødes under uret kl. 4.30. Vi forventer at lande på Malta kl. 9.15 og kører med vores egen bus til vores hotel.

Turen inkluderer:

Halvpension og prisen er kr. 4.450,00 i delt dobbelt-værelse. Tillæg for eneværelse kr. 550,-. Der vil være medarbejdere fra Kvartershuset med på hele turen. Depositum på kr. 1.500 ved tilmelding og rest betaling senest den 1. april 2013. Vi har et begrænset antal billetter så hurtig tilmelding er nødvendig.

----------------------------

ALGARVE, Portugal:

Kvartershuset tilbyder i den sidste uge i september rejse til Algarve. Vi skal bo ved Praia da Rocha der ligger 63 km væk fra Faro lufthavn. Vi skal bo på det 4-stjernet hotel – Hotel Jupiter som ligger på Portimão strandpromenade. Samtlige værelser på Jupiter Hotel har aircondition, minibar og satellit-tv. Alle værelser har eget bad, og nogle har balkon med havudsigt. Hotel Jupiter har en à la carte restaurant og en pool bar, og byder på levende musik og dans hver aften. Der er mange restauranter og barer inden for et par minutters gang. Gæsterne på Jupiter kan slappe af i saunaen og nyde en massage eller et dampbad. Hotellet har også et fitnesscenter, og er tæt på flere golfbaner.

Turen inkluderer

Halvpension inklusive drikkevarer (vand, sodavand, husets vin) og prisen er kr. 4.450,00 i delt dobbelt værelse. Tillæg for eneværelse kr. 650.-. Der vil være medarbejdere fra Kvartershuset med på hele turen. Depositum på kr. 1.500 ved tilmelding og rest betaling senest den 15.august 2013. Vi har et begrænset antal billetter så hurtig tilmelding er nødvendig.

 

Paris i november/december

Kvartershuset arbejder på en tur til Paris i november 2013. Er du interesseret i denne tur skal du kontakte kontoret Borgbjergsvej 52. Vi vil fra maj have en nærmere beskrivelse af turen.

 

 

MOTIONSKLUBBEN BORGBJERGSVEJ 38

Kvartershuset udbyder motionshold med max 8 deltagere pr. hold. Holdene ligger fra mandag til fredag fra kl. 9.00 – 10.30 samt fra kl. 10.30 – 12.00. Udover dagholdene er der aftenshold fra mandag til onsdag fra kl. 16.30 til ca. 19.00. I motionsrummet findes følgende redskaber:

2 kondi cykler, 1 romaskine stor, 1 ro maskine lille, 2 gå/løbebånd, 1 crosstrainer, 2 styrke træning til arme og ryg, 2 små trappemaskiner, bolde, håndvægte, en rib mm.

Når man har deltaget 4 gange på et motionshold, tilbydes der ekstra motion 2 x ugl. Fra kl. 14.00 til 16.00 for samme betaling. På alle hold og åbent hus med ekstra motion, er der 1 eller 2 superbrugere/ instruktører til stede.

Prisen pr. måned er 75 kr. for ikke medlemmer og 50 kr. for medlemmer. Motionsrummet ligger Borgbjergsvej 38, 2450 SV. Tilmelding skal foregå på Borgbjergsvej 52, kontakt Joan Jensen tlf. 33 22 57 88 for mere information.

 

SENIORKLUBBEN BORGBJERGSVEJ 52

 

Der er altid computere til rådighed, og man kan altid spille spil. I seniorklubben er der kaffe på kanden og tirsdage er der hyggedag, hvor der serveres hjemmebag til eftermiddagskaffen under hyggeligt samvær med andre. Vi spiser, synger en sang og drikker en kop kaffe eller te sammen. Vi har brugere, som kommer hver dag, enten for at få en kop kaffe eller for at melde sig til mange af de aktiviteter vi har. Torsdage er der igen mulighed for kaffe og hjemmebag.

Seniorklubben søger seniorer der har lyst til at spille kort, og som vil være med til at starte en kort klub, har det din interesse så kontakt os.

Seniorklubben har åbent fra kl. 10.00–15.00 mandag til torsdag. Fredag lukket da det er tur dag. Men vi kan altid kontaktes telefonisk på telefonnr. 29 70 43 48. Derudover har vi følgende lukkedage i Seniorklubben fra 22.12.2012 – 06.1.2013.

I juli måned 2013 ændrer vi hele programmet, og alle aktiviteter vil være i Kvartershytten P. Knudsensgade 39A og fredag er der helt lukket, men vi kan træffes på telefon nr. 29 70 43 48.

 

                                          Sommerprogrammet juli 2013

                   Alle aktiviteter afholdes i Kvartershytten P.Knudsensgade 39A:

Uge

 

Mandage Kvartershytten åben  11 – 15

 

    Tirsdage turdag

Onsdage middage Kvartershytten  kl.17.30  

Efter middagen teater tur for de interesseret samlet pris kr. 275.00. Middag kr. 75

 

           Torsdage

Brunch og Banko

27

Frokost grill kl. 12 Kvarterhytten

Sejllads med sagafjord Roskilde, inklusiv frokost

Pris. Kr. 250.00

middag skolen 17.30

Robin Hood Ulvedalene Klampenborg

10.30-12 brunch kr. 65

12.30 Banko

28

Frokost grill kl. 12  Kvarterhytten

tur til Knuthenborg
Pris. Kr. 250.00

middag skolen 17.30

Grønnegårdsteateret

10.30-12 brunch kr. 65

12.30 Banko

29

Frokost grill kl. 12 Kvarterhytten

Rundvisning Nordisk Film  Kr.150.00

middag skolen 17.30

Voldspillet i Nyborg

10.30-12 brunch kr. 65

12.30 Banko

30

Frokost grill kl. 12 Kvarterhytten

Zoo inkl frokost
Pris. Kr. 250.00

middag skolen 17.30

Forstilingen Odd Fellow haven

10.30-12 brunch kr. 65

12.30 Banko

31

Frokost grill kl. 12   Kvarterhytten

Amager Strand inkl frokost
Pris. Kr. 100.00

middag skolen 17.30

10.30-12 brunch kr 65

12.30 Banko

 

Tilmeldingen til frokost gril, middage, samt brunch skal foregå på vagttelefonen 29 70 43 48 senest dagen før inden kl . 12.00 Der skal ikke tilmeldes til bankospillet. Det er nødvendig at tilmelde sig vores tur dag senest den 1. juni på grund af vores planlægning. Det samme gælder hvis man både vil have middag og teateroplevelse.

 

CAFE ARRENGEMENTET MED KENDTE KUNSTER

 

Til disse arrangementer serveret der en to retters menu, som er inkluderet i prisen!

 

Torsdag den 7. marts kl. 18.00: Kirsten Sigsgaard. Pris kr. 150

Kirsten Siggaard, der oprindeligt er bankuddannet, blev kendt i den brede offentlighed, da hun stillede op i Dansk Melodi Grand Prix 1983. Hun deltog hvert år frem til 1990, dog med undtagelse af 1989. Sammen med Søren Bundgaard vandt hun i 1984 med Det' lige det, i 1985 med Sku' du spørg' fra no'en og i 1988 med Ka' du se hva' jeg sa'. De to udgjorde duoen Hot Eyes.

 

Torsdag den 20. juni kl. 18.00 kom og få opfrisket Gry Johansens rejehop fra "Kloden drejer"


Gry Johansen eller bare Gry. Hun er en dansksanger, som repræsenterede sit land i Eurovision Song Contest i 1983 efter at have vundet det danske Melodi Grand Prix samme år. Hun optrådte med sangen "Kloden drejer", der blev placeret som nummer sytten ud af tyve. Gry deltog igen i 1989 og 2000 i det danske Melodi Grand Prix, men uden at vinde. Hun har medvirket i flere danske tv-programmer

 

Torsdag den 27.september kl. 18.00 kom og få et gensyn med Jan Skou

Jan Schou er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1975. Han var del af teatrets faste ensemble frem til 1981, hvorefter han blev freelancer. Allerede under sin ansættelse på Odense Teater medvirkede han i adskillige revyer og lystspil, og det blev her, han fra 1980'erne for alvor markerede sig. Jan Schou har medvirket i Cirkusrevyen, Nykøbing Falster Revyen, Rottefælden, Sønderborg Sommerrevy, Vildbjergrevyen, Huruprevyen, Silkeborg-revyen, Holstebro-revyen og Aalborg Vinterrevy. Han har også medvirket i komedierABC Teatret og Amagerscenen. Siden 1999 har han været instruktør og kunstnerisk leder for Rottefælden i Svendborg, hvor han også selv medvirker hver sommer. 1980 blev han første gang kåret som årets revyfund, og i 2008 blev han kåret som årets revykunstner

 

Fredag den 13. december kl. 18.00 afholder vi juleafslutning så kom og få en uforglemmelig aften med Kisser og Søren. Pris. Kr 150

 

Kisser & Søren har hurtigt opnået en status, samt stor respekt som forgangs ”mænd” for den ægte danske populær musik, ingen har formået så hurtigt at slå sig fast i det danske publikum, som Kisser & Søren med deres finurlige tekster og iørefaldende melodier. Det er dansk, det er pop og særdeles medrivende.

 

FÆLLESSPISNING OG SANG

 

Kom og få en sjov og hyggelig aften, hvor du kan spise en god 2-retters middag sammen med andre.
Anden del af aftenen går med fællessang. En aften hvor lattermusklerne bliver rørt og humøret stiger. Arrangementer afholdes på torsdage på Borgbjergsvej 52. I VINTER OG I KVATERSHYTTEN I SOMMERHALVÅRET Pris kr. 50.00

  

Vi afholder disse arrangementer:

 

Torsdag d. 31. januar

Fællessang og spisning kl.18.00

Torsdag d. 28. februar

Fællessang og spisning kl.18.00

Torsdag d. 21. marts

Fællessang og spisning kl.18.00

Torsdag d. 18. april

Fællessang og spisning kl.18.00

Torsdag d. 19. september

Fællessang og spisning kl.18.00

Torsdag d. 24. oktober

Fællessang og spisning kl.18.00

Torsdag d. 21. november

Fællessang og spisning kl.18.00

 

Tilmelding og betaling skal ske til Kvartershuset Borgbjergsvej 52

 

INDKØBSTURE TIL SVERIGE OG TYSKLAND

Vi holder Indkøbsture til Malmø 1 gang om måneden og Tyskland 1 gang i kvartalet.
Vi har udarbejdet datoer for der første halvår og man kan efter sommerferien hente en folder og se hvornår resten af årets indkøbsture er planlagt:

Malmø:                               Tyskland

18. januar 13                        16. marts 13

22.februar 13                        07. juni 13          

19.april 13

25.maj 13                               

 

Prisen for en tur til Malmø: kr. 60,- mødetid er kl. 10. 
Prisen for tur til Tyskland: kr. 125,- og møde tiden kan oplyses ugen før, men man må påregne at møde tiden er mellem 7.30 -8.30

På begge ture skal tilmelding og betaling  ske til Kvartershuset Borgbjergsvej 52

 

 

MADKLUB  BORGBJERGSVEJ 52 


Der er som sædvanligt mad i seniorklubben hver mandag og onsdag og man kan hver måned hente planen for middagene i seniorklubben.
Hvis man vil deltage i spisningen skal man huske at tilmeldingen skal foregå i seniorklubben senest dagen før så vi kan indkøbe efter hvor mange der er tilmeldt

 

PÅSKE-, PINSE- OG JULEFROKOSTER


Påskefrokost* Tirsdag d. 26. MARTS 2013 kl. 12:00

På den første søndag efter første fuldmåne, efter forårsjævndøgn, falder Påskedag altid.
På den måde vil det sige at der altid er fuldmåne mellem Palmesøndag og Påskedag (Påskesøndag). Datoen for Påskedag er derfor tidligst den 22. marts og senest den 25. april.
Påsken bestemmer også hvornår Store Bededag og Krisiti Himmelfartsdag ligger. Store Bededag er den 4. fredag efter Påskedag og Kristi Himmelfartsdag er 6. torsdag efter Skærtorsdag

 

Pinsefrokost* Tirsdag d. 21.maj 2013 kl. 12:00

Pinsen strammer fra græsk og betyder ” halvtredsindstyvende” fordi pinsen altid falder 50 dage efter påsken. Pinsen er også festen for Hellig åndens komme, som betyder at nu kommer sommeren til Danmark.
Vi vil også gerne hilse sommeren velkommen, og hvis vejret holder, vil der efter frokosten være

forskelligt spil i gården, hvor man så samtidig med at der spilles, kan drikke sin kaffe udenfor, forhåbentlig i dejlig solskinsvejr. 

Begge arrangementer holdes i Kvartershytten P.Knudsensgade 39 A

 

Julefrokost* FREDAG d. 27. december 2012 kl. 12:00

I de nordiske lande bruger man i vore dage det hedenske ord, jul, om den kristne højtid for Jesu fødsel. Fødselsfesten kalder vi for jul. Vi bruger imidlertid også ordet jul i en lidt bredere betydning. Jul betyder også juletiden. Allerede i 200-tallet har vi i Norden kendt ordet jul i betydningen fest, og siden 600-tallet har vi kendt det i betydningen jul.

Traditionen tro holder vi vores årlige julefrokost torsdag d. 29. december, hvor julehygge, god mad og sang er i højsædet. Kvartershuset’s lokaler vil danne ramme for dette hyggelige arrangement

 

KOLONIHAVEN SPONTINISVEJ 32

 

Kolonihaven på SpontinisveJ 32 åbner vi igen fra april til udgangen af september. Vi arbejder i øjeblikket på at bemande haven alle dage med frivillige, så der hele juli vil være åbent fra 11 – 21 også i weekenden.
Alle seniorer er velkomne til at bruge haven, og det er nemt at komme dertil. Er du ikke så mobil, kan man tage bus 3A og stå af ved Spejderhytten på Hammelstrupvej, stoppestedet ligger lige overfor Spontinisvej, og så er der omkring 100 meter hen til haven. Hvis du skulle have brug for det, træffes vi hele juli telefon 29 70 43 48.

 

BESØGSTJENESTE – FØLGEORDNING- VÆRT OG VÆRTINDER


Kvartershuset vil som noget nyt lave en ”besøgstjeneste”, som vil komme hjem til dig og snakke med dig, hvis du vil vide noget om Kvartershusets seniorklub, samt mange af de aktiviteter vi har.
”Besøgstjenesten” kan også hente dig første gang, du skal hen i klubben. Du kan dog ikke aftale faste besøg med ”Besøgstjenesten”.
Ønsker du at få en besøgsven, skal du kontakte Frivilligcentralen, som du kan læse mere om i bladet.

Når du kommer i seniorklubben første gang, kan du få tilknyttet en vært eller værtinde, som tager imod dig, og vil være dig behjælpelig i opstarten. Vi vil gøre alt for, at hvis du forud for at komme i klubben har haft et hjemmebesøg, at det er den person, som har besøgt dig hjemme, også bliver den vært eller værtinde, som tager imod dig.

Skal du med på en tur og/eller begynde på en ny aktivitet, kan du også få tilknyttet en vært eller værtinde, som vil tage sig af dig på første tur, eller den nye aktivitet du starter på.

Den eller de personer du vil få besøg af, eller som vil være din vært eller værtinde vil være en af vore mange frivillige, som vi har i Kvartershuset. Kontakt os på telefon 33 22 57 88 og aftal nærmere hvis du er interesseret

 

EKSKUSIONER

 

Medicinsk museum 25. januar 2013
 

Pris 150 kr. Prisen er incl. entre + brunch
 

Vi starter på Borgbjergsvej kl. 9.00. Vi tager af sted sammen, og spiser Brunch på en cafe i Byen. Herefter går tur til Medicinsk museum hvor vi skal være kl. 12.00. Der er ikke bestilt rundvisning. Til gengæld er der en rundvisning kl. 13.00 som man kan deltage i uden beregning. Medicinsk museum er meget spændende at besøge.
At udforske, forstå og beherske kroppen har til alle tider været medicinens opgave. På Medicinsk Museum fortælles om medicinens betydning for vores liv - før, nu og i fremtiden.
På museet kan du opleve en omfattende samling af medicinhistoriske artefakter og historier om sundhed, sygdom og lægevidenskabens udvikling gennem de sidste århundreder.

På museet kan du opleve alt fra operationsstole og bedøvelsesapparater til kirurgiske knive, fødselstænger og pulveriserede mumier i krukker. Genstandene giver indtryk af forskellige tiders forestillinger om sygdommenes spil og den rette behandling. Skræmmende, men også fascinerende udtryk for de forskellige tiders bestræbelser på at finde de rette redskaber - i mere end én forstand - til sygdomsbekæmpelse og behandling.

 

Post og tele Museum 8. februar 2013
 

Pris: 150,00 kr. Prisen er incl. rundvisning på Post og tele Museet samt frokost et sted i byen
 

Afgang fra Borgbjergsvej kl. 10.00. Kl. 11.00 er der bestilt rundvisning med guide på museet. Efter besøget, finder vi en cafe, hvor vi spiser en let frokost sammen.
 

Kongens Postvæsen 1624 – 1848: Skandinaviens første offentlige postvæsen er det danske, stiftet af Christian IV i 1624. Længe inden enevældens afskaffelse i 1848 stod det kongelige postvæsen i sine velkendte røde og gule farver for al offentlig transport af breve, pakker og personer i Danmark - og for kontakten til rigets bi-lande og kolonier.

Danmark blev mindre, og statens greb om kommunikationen større. I løbet af 1800-tallet fremkom stort set alle de nyskabelser, der er fundamentet for kommunikationssamfundet. Frimærket indførtes i 1851 og den elektriske telegraf i 1854. I 1897 fastslog staten sit monopol på den telefonbetjening, som private selskaber havde stået for siden 1881. Valdemar Poulsens opfindelser skabte grundlaget for lydlagring og radiofoni.

 

Politimuseum 1. marts 2013 
 

PRIS: 150,00 kr. Prisen er incl. entre, rundvisning samt frokost.

 

Afgang fra Borgbjergsvej kl. 10.00.

Politimuseet har som det eneste museum i Danmark et udstillingsrum, der udelukkende er helliget forskellige former for drab. Rummet er fyldt med dramatiske og også fascinerende historier, som f.eks. de berømte hypnosemord, sagen om Englemagersken, der myrdede fattige børn i 1920`ernes København, og Tolnedrabet, hvor resterne af et lig blev søgt skjult i et cementfundament.

Identifikation af forbrydere igennem eksempelvis fingeraftryk, ballistiske undersøgelser og fodaftryk, er en meget væsentlig del af politiets efterforskning. I efterforskningsrummet får man et indgående indblik i disse metoder, samtidig med at den besøgende i dette rum selv får mulighed for at opklare en forbrydelse ved hjælp af politiets gængse efterforskningsmetoder.
Opklaringen af pengeskabstyverier, forfalskninger og andre former for berigelseskriminalitet har altid optaget meget af politiets tid. I museets udstilling om berigelseskriminalitet kan man stifte bekendtskab med nogle af de berømteste forfalskningssager og pengeskabstyve som Det Borende X og brødrene Saas, der år efter år udfordrede politiets efterforskere.
Museets stueetage giver et levende indblik i politiets dramatiske historie fra middelalderens barske retshåndhævelse over nattevægteren til 1800`tallets mere moderne organiserede politi, med nye og mere effektive efterforskningsmetoder til det 20. århundredes bekæmpelse af sociale uroligheder og vidt forgrenede internationale politisamarbejde.

 

Plantorama Havecenter d 15. marts 2013. - En oplevelse for alle der kan lide blomster


Pris: 150,00 kr. Prisen er incl. transport til Hillerød t/r samt frokost
.


Afgang fra Borgbjergsvej kl. 10.00.

Vi kender alle følingen af 'wauw, hvor er her stort', når vi træder indenfor i overraskende oplevelser. Kigget ud over tusindvis af blomster og planter som står på ræd og række giver et godt indtryk. Duften af blomster er helt speciel når du står der i de lyse drivhuslignende bygninger. Er der varmt i vejret, åbner loftet helt automatisk for frisk luft og sollyset doseres i rette mængder, når det soldæmpende klæde strækker sig ud over loftet.

Ofte går der medarbejdere rundt med vandslanger og gangene kan være fugtige. Man undres, men planter kræver vand når de skal bruge det og det får de i Plantorama, da personalet er faguddannet i netop deres område og prioriterer den bedste plantekvalitet meget højt. Planter i Plantorama står derfor ikke og ”steger” i solen og vandet vi vander med, er opsamlet regnvand fra f.eks. vores tage og arealer. Regnvandet gemmes i store tanke.

Mange, f.eks børn, synes ikke planter er så sjove, som det er at se levende fugle, krybdyre, fisk og gnavere. Derfor er der også et  Dyrecenter i Plantorama, med fisk, fugle. Krybdyr og gnavere, som også er hver at se på.

 

 

BESØG på CARLSBERG d.12. april 2013 

 

Pris: 225,00. Prisen er inc. entre, 45 min. rundvisning, frokost samt 2 genstande.

 

Afgang fra Borgbjergsvej 52 kl. 10.00.  Kl. 11.00 er der rundvisning. 

   

Guidet tur med introduktion af Carlsbergs historie fra grundlæggelsen i 1847 og til i dag. J.C. Jacobsen grundlagde Carlsberg uden for København og flyttede samtidig dansk bryggeri ind i den industrielle tidsalder. På turen fortælles om J.C. Jacobsens arbejde med bryggeriet og hans store virke for videnskaben og for Danmark. Carlsberg er opkaldt efter sønnen Carl og forholdet mellem far og søn blev bestemmende for Carlsbergs udvikling og udformning på Valby Bakke. Under turen introduceres en række af bryggeriets bygninger fra J.C.’s, Carl’s og den senere ejer, Carlsbergfondets tid. Det gælder bl.a. J.C.’s bryggeri og villa, Kraftcentralen, Elefantporten og Ny Carlsberg Bryghus.

BOTANISK HAVE d. 3. maj 2013

Pris: 150 kr. Prisen er incl. evt. rundvisning i Botanisk have samt frokost.

Afgang fra Borgbjergsvej kl. 10.00. Vi går selv rundt i haven. Hvis det lykkes at få en guidet tur, tager vi imod den.

Haven rummer Danmarks største samling af levende planter og har desuden en in vitrogenbank, en ”kryo-genbank” og en frøgenbank. Tilknyttet haven er også Danmarks største samlinger af præserverede planter og svampe i form af syv herbarier, en spritsamling, en nyttesamling, en vedsamling og en frøsamling. Botanisk Have har desuden sit eget bibliotek.

Botanisk Have skal bidrage til at øge vores viden og forståelse for plante- og svamperigets mangfoldighed – og derigennem fremme kendskabet til planter og svampe samt deres bevarelse. Haven skal endvidere styrke interessen for nationale og globale naturværdier.

 

NAVERHULEN I FREDERIKSSUND D. 17. maj 2013

Pris: 200 kr. Prisen er incl. transport, entre, kaffe, kage samt en let frokost i Frederikssund by
 
Afgang fra Borgbjergsvej kl. 10.00


Naverhulen i Frederikssund er en ”ung” hule, da den først blev stiftet i 1971.

For at bliver Naver, skal man have en opholds- og arbejdsperiode i udlandet på 1 år og 1 dag.

At blive medlem af en Naverforening er ikke kun forbeholdte faglærte. Ufaglærte, der opfylder optagelsesbetingelserne, kan også blive medlem naverhulen. I Frederikssund er det yngste medlem 22 år og det ældste 90 år.VI vil i løbet af besøget hører om hvad en Naverhuler ligesom der vil være historier fra den store verden. Der vil blive serveret en kop kaffe og et stk. kage under besøget..

 

SEJLTUR I FREDERIKSBJERG HAVE D. 31. maj 2013

Pris kr. 225,00 kr. Prisen er incl. efterfølgende frokost i Petersens gamle familie Have

Vi mødes i Frederiksberg Have, indgangen ved Frederiksberg Runddel kl. 11.30.
(Har man svært ved at komme til Frederiksberg Have ved egen hjælp vil Kvartershuset arrangerer transport)
 
Dagen starter med et besøg i i Frederiksberg have. Vi bliver sejlet rundt i kanalerne i de gamle kongebåde, hvor vi nyder de smukke omgivelser haven byder på. Frederiksberg Have er et romantisk haveanlæg omkring Frederiksberg Slot med mange små overraskelser: Det Kinesiske Lysthus midt i haven, vandfaldet på Kildeøen og Apistemplet ind mod Zoologisk Have mv. Efter Sejlturen går vi sammen til M.G. Petersens familiehave, hvor vi nyder en dejlig frokost. Familie Haven blev grundlagt i året 1858. Den første bevillingshave er slotsvægteren ved Frederiksberg Slot, Mads Georg Petersen. Han får, som supplement til sin pauvre pension, kongelig tilladelse til at traktere de slotshavebesøgende, med kogt vand, mælk og fløde og oveni måtte han udskænke kaffe og sælge brød portionsvis.


 

ALLETIDERS SØNDAG - søndag d. 2. juni - mandag d. juni 2013

 

Pris. Kr. 550.00 i delt dobbeltvær incl. forplejning

Vi besøger Comwell i Korsør. I fællesskab nyder vi eftermiddagskaffen. Derefter går vi en tur i området. For dem som kan lide en svømmetur, er der rig mulighed for det, ligesom man kan tage sig en tur i det varme boblebad. Senere vil vi spise middag sammen og hygge os resten af søndagen. Næste morgen byder hotellet på stor morgen buffet, og derefter går turen hjem til Købhavn. Dette ophold har et begrænset antal pladser, så derfor er hurtig tilmelding nødvendig. Prisen er beregnet på dobbelværelser, og prisen er incl. Eftermiddagskaffe, dagens hovedret, overnatning i dobbelværelse og stor morgen buffet.
Sidste frist for tilmelding er d. 2. maj 2013. 

 

 

VANDRETUR PÅ HOLMEN D. 14 JUNI 2013


Pris: 150,00 kr. Prisen er incl. entre, rundvisning samt en let frokost efter vandringen.

 

Vi tager afsted fra Borgbjergsvej kl. 10.00  

 

Holmen er et af Københavns mest unikke historiske områder. Her blander det gamle sig med det nye, og til sammen fortæller området 300 års dansk flådehistorie i København.

Vi tager på en guidet tur rundt på Nyholm, den yderste af de i alt fem øer, som udgjorde den danske flådes absolutte hovedkvarter helt op til 1990. I denne historiske ramme kommer vi vidt omkring den danske historie, som flåden har været en del af.

 

HUSK det er en vandretur skal man være indstillet på at gå meget. Turen er ikke egnet for personer med funktionsnedsættelse

 

 

SOMMERUDFLUGT TIL KRONBORG D. 23. AUGUST 2013 


Pris: 225,00 kr. Prisen er incl. transport, entre, rundvisning på Kronborg, samt frokost et sted I Helsingør.
 

Vi tager afsted fra Borgbjergsvej kl. 09:30

Få steder i verden er så meget dramatik og historie samlet på ét sted. Her mødes den drabelige fæstning med det overdådige renæssanceslot, mens Hamlets ånd svæver gennem gangene. Hvert år vækkes historien og fortællinger til live for øjnene af mere end 200.000 besøgende fra hele verden. Ikke mærkeligt, at netop dette sted er på listen over verdensarven!
Tag med på turen og oplev Kronborg og livet i Helsingørs stemningsfyldte gader.
Sidste frist for tilmelding den 5.august 2013

 

 

RUNDVISNING PÅ KØBENHAVNS RÅDHUS D. 27. SEPTEMBER 2013 -INCL. FROKOST


Pris: 50,00 kr. - Prisen er incl. rundvisning og frokostKl. 10.45 bag rådhuset ved brandstationen

 

Vi mødes kl. 10.45 bag Rådhuset v. Brandstationen.


 

Kom med ind og oplev Københavns smukke rådhus, og se også Jens Olsens verdens ur. Efter rundvisningen fortæller

Susan Hedlund om sit arbejde som fritids politikker.

 

 

ALLERIDERS SØNDAG D. 13. - D. 14. OKTOBER 2013 

 

Pris  550.00 kr. i delt dobbeltvær incl. forplejning
 

Vi tager af sted fra Borgbjergsvej kl. 13.30

 

Vi besøger Comwell i Korsør. I fællesskab nyder vi eftermiddagskaffen. Derefter går vi en tur i området. For dem som kan lide en svømmetur, er der rig mulighed for det, ligesom man kan tage sig en tur i det varme boblebad. Senere vil vi spise middag sammen og hygge os resten af søndagen. Næste morgen byder hotellet på stor morgen buffet, og derefter går turen hjem til Købhavn. Dette ophold har et begrænset antal pladser, så derfor er hurtig tilmelding nødvendig. Prisen er beregnet på dobbelværelser, og prisen er incl. Eftermiddagskaffe, dagens hovedret, overnatning i dobbelværelse og stor morgen buffet.


 

BYVANDIRNG I KONGENS ENGHAVE INCL.FROKOST D. 1. NOVEMBNER 2013

 

Pris: 50,00. Prisen er incl. tur og frokost.

 

Vi mødes kl. 10.00.

Vi  går en tur i området og ser ind i de forskellige gårde og får fortalt historierne om de forskellige bebyggelser. Vi afslutter vores tur i en af bådklubberne. Hvis det skulle være dårligt vejr ændrer vi byvandringen til bustur.

 

VI CYKLER UD I DET BLÅ - D. 21. JUNI - 9. AUGUST - 30. AUGUST 2013


Vi mødes på dagene kl. 10:00 på Borgbjergsvej 32

Kvartershuset inviterer dig med på cykeltur.
Vi cykler 2-3 timer, hvor vi ser forskellige ting og nyder det danske vejr. Medbring madpakke samt drikkevarer og dit gode humør. Alle kan være med.
Cykelturerne er planlagt på fredage. Du skal tilmelde dig senest dagen før på Borgbjergsvej 52

                                                                                                                                   Kvartershuset © 2013